Полските бабаити са искали да нападнат феновете на черногорския Сутиеска, но тях ги нямало и нападнали българите. Получили обаче „зверски“ отпор

Стана ясна окончателната бройка на задържаните за ексцесиите в центъра на Братислава снощи, при които в засада бяха нападнати фенове на Левски от ултраси на полския Краковия и холандския Аякс. Словашката полиция разкри, че зад решетките са се озовали 107 души, съобщава gong.bg

От тях 80 бяха заловени още на мястото на сбиването. Останалите са били изловени в малките улички в центъра на столицата на страната, а другите са били хванати дори в покрайнините на града. В операцията са участвали над 100 представители на органите на реда.

Задържаните са 51 българи, 41 поляци и 15 холандци. Огромната част от поляците и холандците все пак са успели да избягат и да се укрият. От всички задържани, на 56 са повдигнати обвинения в хулиганство, нарушаване на обществения ред и посегателство върху имущество.

По-рано от българското посолство в страната обявиха, че всички наши сънародници са пуснати от ареста, така че обвинените 56-има би трябвало да са поляци и холандци. Ранени са 17 души, които също не са български граждани.

Полицията в Братислава е била наясно, че полските футболни хулигани ще създават безредици в Братислава. Ултрасите на Краковия са били в града заради мача на техния отбор с Дунайска стреда от Лига Европа. И въпреки това органите на реда са останали изненадани, че те са нападнали българската агитка.

„В момента полицията събира всички доказателства и ще помогне на съда да постанови най-справедливите присъди на задържаните и обвинени в хулиганство“, заяви говорителката на местната полиция Лусия Михаликова.

Според информациите от словашките медии, полските бабаити са искали да нападнат феновете на черногорския Сутиеска, които бяха в Братислава за мача с местния Слован от Шампионската лига в сряда вечерта. Такива обаче не е имало по улиците и затова те са нападнали българите, но са получили жесток отпор и сега част от побойниците всъщност са в болница, а някои са със сериозни счупвания на крайниците.


image0 (9K)