Полицията призова: Бдителност по време на празниците!

„Полицията ще бди за терористични заплахи в почивните дни около Великден. В България както и в цяла Европа има повишен риск от терористична дейност, но конкретна заплаха няма“, коментира на брифинг изпълняващият длъжността главен секретар на МВР, Георги Арабаджиев.

Според него,  МВР е в готовност и ще бъдат взети мерки всеки сигнал да се проверя задълбочено, за да бъде намален рискът терористична заплаха.

„Необходимо да не претъпяваме бдителността си, да уведомяваме навреме органите на реда“, каза Арабаджиев. Той призова гражданите да подават сигнали на тел. 112 или на телефона на Националния контратерористичен център 814 70 70 – когато забележат съмнително поведение на лице, съмнителен багаж и други подобни случаи.

На местата където ще има голямо струпване на хора, като търговски центрове, базари, обекти на пътната инфраструктура, метростанции, жп автогари, летища – ще има засилено полицейско присъствие. При необходимост ще се извършват физически проверки.“

По време на Великденските празници ще бъдат ангажирани достатъчно полицейски служители, за да се осигури спокойствие по време на празниците.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)