Полицията: Няма връзка между двата банкови обира в София

Нов банков обир стана в София на 12 февруари, ден след като от клон на ДСК в столицата бяхa зядигнати 15 000 лева. Банковият клон се намира на столичния булевард “Цар Борис III”. Престъплението е извършено в минутите след 10 часа, а сигналът към СДВР е подаден около 10.30 часа, както ЗАРАТА писа.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/554211705194346/

Според първоначалните данни маскиран мъж нахлул в обекта, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута. Няма данни за пострадали.

На място веднага са насочени екипи на столичната полиция, извършва се оглед. По случая е образувано досъдебно производство, а предприетите издирвателни и оперативни действия по установяване и задържане на извършителя продължават под надзора на прокуратурата.

В понеделник беше обран клон на банка на булевард „Мадрид“, също в центъра на София. В Перник пък полицейски служител от управлението в Радомир, с маска на лицето, обра игрална зала в миньорския град. А в Шумен беше обрано обменно бюро, като дръзките извършители завързаха служителката в чейнджа със свински опашки.

„Около 12 000 лв. са отнети при обира на банката в София днес. Имаме описание на извършителя. От огледа допълнително е установено, че в клона на банката няма обособено касово помещение. Парите са били на работния плот и са отнети от неизвестния извършител.“

Това заяви на брифинг следобед директорът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

„Извършителят все още се издирва. Няма връзка между двата извършени обира в столицата. От анализа на информацията и на събраните доказателства можем да предположим, че става въпрос за едно и също лице, но няма връзка между двата обира“, добави той.

„Всяка банка има собствена политика. Всеки клон може да бъде категоризиран по три различни начина според сумите, с които оперира. Такива нападения имат сериозен обществен отзвук. Ние сме силно мотивирани да преустановим този вид престъпления и да разкрием извършителите. Издирваме очевидци и свидетели. Продължаваме работа. Имаме доста добро видео наблюдение на някои от инцидентите“, заяви директорът на ГД „Национална полиция“ гл. комисар Христо Терзийски, цитиран от „Сега“.

Той помоли всички граждани, които са станали свидетели на двете престъпления в столицата, да се свържат с полицията и да дадат информация.

 


image0 (9K)