Полицията използва газ срещу протестиращи при сблъсъците в Париж

В Париж силите на реда използваха сълзотворен газ срещу участниците в протеста на „жълтите жилетки“. Броят на задържаните при сблъсъци с полицията достигна 39 души. Това съобщи министърът на вътрешните работи Кристоф Кастане в Туитър, предаде ТАСС

По данни на телевизия „Се нюз“ група демонстранти се опитали да разкъсат полицейския кордон на площад „Шарл де Гол“. Доста дълго време няколко души крещели по полицаите в непосредствена близост до тях, а демонстранти хвърляли предмети по полицейската верига.

Медията не е заснела момента на ареста, но площадът, където е разположена Триумфалната арка, е обгърнат в дим от газови гранати. Малки полицейски отряди се опитват да не допуснат най-активните демонстранти на тротоара.

По-рано телевизия „Бе еф ем“ съобщи, че министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер е пристигнал на Шан-з-Елизе, за да подкрепи полицаите в кордона, организиран преди предстоящия протест на „жълтите жилетки“. Полицията отцепи част от булеварда днес рано сутринта и ограниченията ще бъдат в сила до утре вечер.


image0 (9K)