Полицията е категорична – и бащата, и майката на падналото от прозорец дете на 1г. и 3 м., са пили

Бащата на бебето, което падна от втория етаж на кооперация в Пловдив, е бил с 1, 92 промила алкохол, а майката – с 1,2. Пред NOVA бащата каза, че пил една водка, а майката твърдеше, че не е пила

Двамата са били тествани с дрегер на 6 септември вечерта, когато стана инцидентът. Това заяви пред „24 часа“ шефът на областната дирекция на МВР в Пловдив.

Пред Нова телевизия днес майката Златка отрече да е пила, а таткото на момиченцето Румен призна за 100 грама водка. След като хапнали и се почерпили, родителите легнали.
Дъщеричката им, която е на 1, 3 г., била в същата стая, в кошчето си до прозореца. Докато родителите спели, момиченцето се покатерило върху кошарката и
паднало през отворения прозорец.
Съсед го открил окървавено в двора на жилищната сграда и се обадил на 112. Обитателите на кооперацията трудно събудили Златка и Румен. Бебето е единственото им дете.
Двамата нямат брак. 40-годишната жена е разведена, има голяма дъщеря, която живее и работи в Германия. Румен е ерген, на 63 г. Работи като куриер.
В момента бебето е в университеската болница „Св. Георги“ с черепно-мозъчна травма.
Надеждите на лекарите са, че то ще успее да се възстанови. Домът на родителите вече е посетен от социалните, които подготвят доклад. Прокуратурата пък още вчера образува досъдебно производство по случая за неполагане на грижи за малолетно лице. Законът предвижда до 3 г. лишаване от свобода и обществено порицание.


image0 (9K)