Полицейски участък в кв. „Лозенец“ ще заработи в края на месеца

В навечерието на 8 ноември, християнския празник в почит на Св. Архангел Михаил, когато полицията има професионален празник, пред сградата на ОДМВР в Стара Загора, митрополит Киприан отслужи водосвет за здраве и успехи на служителите.
На събитието присъстваха кметът Живко Тодоров, областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, командирът на Втора механизирана бригада бр. ген. Костадин Кузмов, кметове на общини и председатели на ОбС в старозагорска област, представители на съда и прокуратурата, полицейски служители и др.
Писмена похвала от директора на ОД МВР ст. комисар Георги Хаджиев получиха 49 служители на дирекцията, а за проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати с парична награда бе отличен инспектор Димитър Дечков от сектор „Икономическа полиция”.

В края на месеца приключват довършителните дейности и предстои да бъде открит новият полицейски участък в кв. „Лозенец”, където бързо ще се обработват постъпили сигнали за нарушаване на обществения ред. Община Стара Загора е осигурила помещение с Решение на Общинския съвет, в което ще работят 17 служители, предимно полицейски инспектори и криминалисти. То отговаря на всички съвременни изисквания за дейносттта на полицейски участък. „Осигурени са отлични материално-технически условия за колегите, които съм сигурен, че ще бъдат мотивирани за работата си”, коментира директорът на старозагорската полиция старши комисар Георги Хаджиев.

[ad id=“255238″]
По-рано през деня в парк „Ал. Стамболийски“ деца от старозагорски училища имаха възможност да се докоснат до работата на полицейските служители. С тях и с представители на Първо Районно управление на полицията в Стара Загора се срещна и секретарят на общината Делян Иванов, който сподели, че инициативата е много добра и е преминала при отлична организация. Децата разгледаха екипировката, въоръжението, полицейските автомобили и мотоциклети. Но най-голяма радост и вълнение у малчуганите предизвика срещата със служебните полицейски кучета и тримесечния Арго, който вече изпълнява команди и се равнява по големите си колеги в строя.


image0 (9K)