Полицейски произвол в Ихтиман

След напрежение между роми и полиция в Ихтиман, се разпространяват видеоклипове, за които се твърди, че показват полицейски произвол със задържан мъж.

[ad id=“225664″]

В един от записите, изпратен до bTV, зад кадър се чуват мъжки гласове, които карат арестувания да прави различни неща пред камера – като например да прави кълба по пода, и се смеят. Мъжът изглежда пиян и пее.

Зрителят, който е пожелал да остане анонимен, твърди, че клиповете са заснети в районното управление на Ихтиман, а хората зад кадър а полицаи.

Шефът на управлението Лъчезар Колев потвърди, че видеото е снимано в сградата му, но отрече да е бил информиран за подобен случай.

По думите му мъжът на записа е криминално проявен, който е добре известен на МВР и в момента се намира в софийския затвор.

[ad id=“263680″]

„Такова отношение към задържан не би трябвало да има”, категоричен бе Лъчезар Колев.

Местните служители на МВР, които вчера пострадаха при сблъсъци с роми в Ихтиман заради арест на шофьор без книжка, се оплакаха за отношението срещу тях.

Полицаите са били нападнати от близо 60 души. И двамата потърпевши са си извадили медицински за нараняванията. По думите им и преди е имало подобно ситуации в ромската махала, но никога не се е стигало до чак такава агресия. Причина за избухналото напрежение стана опит на полицаите да арестуват шофьор на джип, който според тях криволичел по пътя.

„Не ни дадоха да вземем водача. Дърпаха ни, бутаха ни, не ни изпълняваха разпорежданията. Всичко продължи около 15 минути”, разказа единият от потърпевшите Георги Митев.

По думите на шефа на районното управление в Ихтиман в момента се води разследване на случая.

Роми обаче твърдят, че са били бити от униформените, дори жени показаха синини по ръцете си.

Полицаите отричат и са категорични, че не те са удряли въпросните хора.


image0 (9K)