Полицейска блокада в Поморие! Бивше ченге се барикадира в дома си

Драмата се разиграла пред очите на десетки туристи, районът на Гръцката махала е отцепен с ленти

Старата част на Поморие е отцепена с полицейски ленти и спецчасти обградиха къща, в която се е барикадирал въоръжен местен човек. За това съобщава Флагман.бг, позовавайки се на свой източник, свидетел на случващото се.

„Имаме чувството, че се снима филм за опасен бандит, но всичко е реално. Намираме се в т. нар. Гръцка махала, където е пълно с туристи, униформените тичат наоколо и се прегрупират, усеща се, че има напрежение“, казал източникът на бургаския сайт.

Драмата се разиграва в близост до едно от най-посещаваните заведения в Поморие – ресторант „Американеца“. По информация от източника около 30 минути по-рано в центъра на града е възникнал скандал между няколко души, след което един от тях – бивш служител на РУП-Поморие – Йордан Т. е хукнал към дома си, заплашвайки, че може да се случи нещо непредвидено.

Много е вероятно да не става въпрос просто за скандал, а за нещо по-сериозно, щом се налага да се разрешава проблем с оръжие, смятат наблюдатели.

Барикадиралият се бил психически неустойчив, бил освободен от системата именно затова.

Не е ясно защо не е отнето оръжието му. Именно той е човекът, който заплашва, че може да се случи нещо фатално, ако опитат да го обезвредят.

Към 18.30 часа на 17 август операцията продължаваше с преговори мъжът да се предаде доброволно.

 


image0 (9K)