Полицейска акция за пресичане на производството на синтетични наркотици прибра четирима от къща в Змейово

На 31.07.2019 г. от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора е проведена полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпна дейност, свързана с производство и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Около 11.00 ч. на същата дата, в къща в с. Змейово, общ. Стара Загора, е задържан 22-годишен мъж. При извършените процесуално-следствени действия са намерени и иззети вещи, множество съдове и химически вещества, съотносими към производство на синтетични наркотици, влючително 21 бр. празни блистери от медикамент, пакетче, съдържащо 0,3 гр. белезникаво кристалообразно вещество, за което след извършена експертиза е установено, че е метамфетамин, и 1 грам марихуана.
При проведената операция на същия адрес са установени и задържани за срок до 24 часа още три лица – мъж на 21 години, жена на 23 години и младеж на 16 години.

В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 от НК. На 22-годишния мъж от ОП – Стара Загора е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стражa” за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.


image0 (9K)