Полицаи пострадаха докато преследваха младежи

Патрулиращи полицаи от столичното Трето РУ са пострадали при преследване на трима младежи, съобщиха от МВР. са откарани за преглед и оказване на медицинска помощ в болнично заведение.

В района на улиците „Опълченска” и „Одрин”, униформените забелязали трима младежи със съмнителен вид и поведение. При опит да бъдат проверени, тримата побягнали.

В хода на предприетото преследване, минути по-късно единият от бегълците бил засечен. Той оказал яростна съпротива, което наложило употреба на помощни средства, но при поставяне на белезниците, младежът захапал ръката на полицая. В акцията по задържането на останалите младежи се включили и служители от намиращия се в близост полицейски екип.

Преследвайки втория от групата, в района на булевардите „Тодор Александров” и „Сливница”, единият от униформените бил блъснат от таксиметров автомобил, който напуснал произшествието.

Пострадалите служители са откарани за преглед и оказване на медицинска помощ в болнично заведение.

Двамата столичани – на 16 и 18 години, са задържани в Трето РУ. В хода на предприетите оперативно – издирвателни действия, малко по-късно днес, е задържан и третият от групата. 18-годишният бил установен в района на „Овча купел“, а при обиск от него е иззето пакетче със суха тревиста маса. Той е отведен в ареста на районното управление.

Работата по случая продължава.


image0 (9K)