Полицаи гониха пиян шофьор от центъра до покрайнините на Стара Загора

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора 48-годишният Г. Г. остава в ареста заради това, че на 3 август вечерта изпил доволно количество алкохол, като в ранните часове на 4 август се качил на колата си и тръгнал по централните улици на Стара Загора.

В близост до бензиностанция автомобилът на обвиняемия бил забелязан от полицейски служители. На длъжностните лица направило впечатление, че колата често напуска пътното платно и се движи криволичейки.

Полицаите се опитали да спрат Г. Г. за проверка, но той не се подчинил и продължил движението си към близкото с. Богомилово. Последвало преследване с полицейски автомобил с включени светлинни и звукови сигнали. В покрайнините на града превозното средство било спряно.

Обвиняемият Г. Г. отказал да бъде тестван за употреба на алкохол, искал да осуети проверката. Викал, обиждал полицейските служители и се опитал да напусне местопроизшествието. Като разбрал, че ще бъде задържан, оказал съпротива на органите на реда и нанесъл травматични увреждания на един от тях.


image0 (9K)