Политолог и социолог – за тримата силни мъже в държавата

Има трима силни мъже и междутях не може да няма искри. Борисов мечтае Радев и Гешев дасе сбият, Радев мечтае Борисов и Гешев да се сбият, а Гешев не иска никой да му дава акъл.

Така социологът Андрей Райчевкоментира пред Нова тв отношенията между премиер, президент и главен прокурор в последните дни. Докато Борисов и Радев мислят за предстоящите избори, то Иван Гешев се е еманципирал.
„В страната има нов политически фактор, нов играч. Казва се Иван Гешев. Той играе огромна роляи затова има нова властова ситуация. Това не може да не доведе до разместване. Гледайки Гешев, си правете сметка каква ще е България по-нататък, посочи Райчев. И добави: Той е с нов стил, с друг начин на мислене, той в момента набира сили. Така че ние имаме нова политическа ситуация и не бива да я коментираме със старите щампи.

„Да се говори, че ДАНС подслушва президента е дълбоко невярно и той го знае. Не му прави чест да лъже толкова грозно при публичните си изказвания. Нелепо е изказването му„, заяви на свой ред политологът Георги Харизанов.
„Радев се опитва в аванс да се изкара жертва, което на моменти сработва, поради това, че фактологията остана някъде назад в замерването с епитети“, каза още той пред Нова телевизия.

И ако мога да дам съвет: „Бизнесменчета“, „игрички“ са думи, които не подхождат на главния прокурор“, обясни Харизанов.


image0 (9K)