Политолог за грешките на БСП

Ако БСП започне да провежда силна и разумна опозиционна дейност, много по-естествено ще се откроят фигурите, които да печелят доверие. Това заяви политологът проф. Александър Маринов, цитиран от Фокус.

Според него, отвличането на вниманието към вътрешно организационни въпроси отклонява енергията на всяка една партия от най-важното, което вълнува нейните избиратели и масови членове.  „Смятам, че политическите въпроси, включително и тези за политическата ефективност на една партия, не се решават само или главно с организационни хватки.  Много е добре, когато един лидер се избира пряко от всички, но това означава, че той трябва да носи и по-висока лична отговорност, която да е определяна с конкретни и ясни механизми и процедури“, подчерта той.

По повод промените в устава на БСП, свързани с избора на лидера на партията, проф. Александър Маринов заяви, че структурите по места трябва да имат механизми за контрол и въздействие върху този пряко избран лидер, иначе се получава един човек да е извън или над всички други структури и процедури.


image0 (9K)