Политическият гаф №1 за 2018-та

2018-а година беше наситена с политически събития и не мина без гафове и скандали.

От непремерени реплики, довели до вицепремиерска оставка, през никому неизвестна фирма с намерения да закупи дружеството, което доставя електричеството за цяла Западна България.

Скандалите в политиката през 2018 година и дали политиците си взеха поука коментират ПР експертът Соня Момчилова и политологът Минчо Христов.

Според нея доста събития се борят за политически гаф номер едно в страната, което не е хубаво.

„Гафът е нещо недотам сериозно и незлобливо, с не толкова големи последствия за обществото. Не знам доколко са гафове онези преднамерени действия от страна на политиците, които аз наричам престъпни. Нашите управляващи демонстрират престъпно отношение към обществото“, обясни още експертът пред Bulgaria ON AIR.

Като едни от най-големите гафове в страната през изминалата година според нея са глобата за Българския енергиен холдинг от ЕК, която ще бръкне в джоба на данъкоплатеца, всички ремонти на ремонтите в София, а и в цялата страна. Като голям гаф тя определи и облечените като джуджета строители на „Графа“.

„От този политически театър с много гафове би следвало да ни е писнало или поне скоро да ни писне. Институциите продължават с неадекватното си държание и никой не предприема действия“, добави Момчилова.

По думите на политолога Минчо Христов гафове от страна на българските политици няма, защото всички действия са преднамерени.

„Основните проблеми за обществото ни са ниските доходи, здравеопазването, високите цени на монополистите. Ако погледнете колко струват храните в Европа, техниката –  там нещата са 50% по-евтини отколкото тук“, смята Христов.

Той смята още, че дори голямата гордост на правителството – а именно провеждането на европредседателството у нас, бе голям гаф, за който бе изхарчена огромна сума пари.


image0 (9K)