Читател на ЗАРАТА: Защо така и не проработи направената поливна система на нова площадка в Стара Загора?

plo6tadka_krastavicata (1)В рубриката на ЗАРАТА „Изпрати новина“ г-н Ярославов от Стара Загора алармира за състоянието на новоизградена площадка в междублоковото пространство на ул. „Гладстон“, зад така наречения емблематичен блок „Краставицата“.

„Здравейте, пиша по повод новите паркове със засадени дръвчета и изградените поливни системи.
Понеже имам наблюдение само от парка изграден до ул. У. Гладстон 16 (зад т.н. блок „Краставицата“) почти всички дръвчета са изсъхнали, а уж има изградена поливна система. До момента не е работила никога! Зелените площи не ги коментирам изобщо, изцяло изсъхнали. След като са похарчени пари за изграждане на поливна система, защо тя не работи и изобщо има ли поставени водни помпи и нужните съоръжения????? Тези дръвчета, които са посадени също струват пари. Благодаря! Писал съм и на страницата на Г-н Ж. Тодоров. Ако някой знае, защо не се използват поливните системи, моля нека сподели.“

М. Ярославов

Къщичката, специално построена за водната помпа...
Къщичката, специално построена за водната помпа…

За справка: Община Стара Загора започна основен ремонт и реконструкция на 16 междублокови пространства и източната част на ул. „Бр. Жекови“ през лятото на 2015 г. Те са включени в изпълнението на втория етап от проект „Зелена и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора“, на стойност над 3,6 млн.лв. по ОПРР.
След проведена обществена поръчка изпълнението на строително-мантажните дейности е възложено на три фирми – Щрабаг“ ЕАД, гр. София (12 обекта), ДЗЗД „ПИ ЕС“, гр. Стара Загора (4 обекта) и „ЕЛМИ“ ООД, гр. Стара Загора (2 обекта).
16-те междублокови пространства и ул. „Бр. Жекови“, в участъка от бул.“Св. П. Евтимий“ до ул. „Ст. Караджа“ бяха в плачевно състояние – ползваха се само като паркинги, потънали в прах при сухо време и в  кал, след дъжд.

Както се вижда от снимките, изпратени до ЗАРАТА от нашия съгражданин, обаче, положението след направеното никак не е розово и не само от това, че старозагорци не умеят да пазят и да разкрасяват града си, а и от недобре свършена работа по проектите…

plo6tadka_krastavicata (5) plo6tadka_krastavicata (2)


image0 (9K)