Полезни за любимото ви куче човешки храни

Едва ли има стопанин на куче, който да не е давал на любимеца си от вкусотийките на домашната трапеза, въпреки съзнанието, че разваля дисциплината.

[ad id=“225664″]

Още повече когато любимото куче ви погледне право в очите и сякаш пита: „Защо не ми даваш, аз толкова те обичам?“, „Толкова съм послушен, не заслужавам ли?“… Има някои човешки храни, които са забранени за кучета, всички знаем. Това са шоколадът и други сладки изкушения, които съдържат захар. За щастие, обаче има други храни, които са полезни за любимите ни кучета и може да им ги даваме без притеснение. Ето кои са те:

1. Крехко месо– нетлъсто пилешко, пуешко и телешко са полезни за кучетата, тъй като съдържат витамин В- комплекс и аминокиселини. Тези меса дават на кучето ви допълнителна енергия.
2. Риба тон и сьомга – тези два вида риба са изключително полезни, съдържат омега- 3 мастни киселини, полезни са и за външния вид на кучето. Приемът на риба засилва имунитета на кучетата, подобрява здравината и лъскавината на козината му.
3. Черен дроб – изключително ценен източник на витамини и желязо. Не бива да се прекалява с него, особено при малки кученца или дребни породи.

[ad id=“236993″]

4. Магданоз – може странно да звучи, но той е много ценен за паленцата, тъй като е източник на калий и калций. Освен това подобрява дъха на кучето. Добавяйте по 1-2 стръка в храната на кучето ви, полезно е.
5. Грах – той е източник на витамин В- комплекс и ценни минерали.
6. Моркови – Ценен продукт в менюто на малките кученца, укрепват зъбките им, съдържат много витамини.
7. Нори – това е вид водорасло, популярно в Японската кухня. Използва се за приготвяне на суши. Източник е на фибри, витамин Е и С, регулира метаболизма.

Ето, че все пак има начин да поглезите любимото си куче и то да е щастливо и здраво.

Източник: miau.bg


image0 (9K)