Покрай храната и ресторантите, намаляват ДДС и на книгите

Ще вкараме предложение и за постоянна ДДС ставка от 9 % за книгите. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на брифинг в зала „Запад“ на Народното събрание. „Обмисляме го от много време. Чакахме подходящ момент. Сега имаме прецедента с ресторантите, ще си вкараме и за книгите, така че да го опаковаме като храната на хората“, каза още Борисов.

На въпрос за търговците в моловете, Борисов отчете, че им работят и офисите и банките, както и хранителните магазини. „Може да се обмисля, просто ние имаме два-три дена лек спад. Така че те не са напълно затворени, а като знам как се струпват хората в моловете, към този момент считам, че не е правилно“, заяви още Борисов.

Според него хората трябва да се респектират и да се натискат да носят маски в градския транспорт. „Навън в открито помещение няма проблем, но маските в градския транспорт трябва да е и социалната изолация. Всяка една мярка през ден се отпуска така, че да следим и индикаторите на заразените, починалите и хората в болниците. Всеки ден имаме щамове. Всеки ден говоря с Мутафчийски, с Кунчев“, посочи още премиерът.

Faktor.bg


image0 (9K)