Показват трофей с национален рекорд на международна изложба „Природа, Лов, Риболов 2017“

panair_plovdiv_lov_ribolov_2017 (1)_resizeТрофей от елен лопатар, поставил нов национален рекорд след пауза от 32 години, е сред най-атрактивните експонати на Международната изложба „Природа, Лов, Риболов 2017“. Тя бе открита от служебния министър на земеделието и храните проф. д-р Христо Бозуков на 29 март в Международен панаир Пловдив.

България има уникална природа, добре поддържана материална база и богато разнообразие от дивеч, затова е предпочитана дестинация за ловен туризъм, заяви министър Бозуков, преди да пререже лентата. Близо 6.1 млн. лева са приходите от ловен туризъм през миналата година, а чуждестранните гости са над 1400, сочат данни на Изпълнителната агенция по горите.

Германски ловец е отстрелял елена лопатар през месец октомври, а трофеят с тегло 4.750 кг получил оценка 210.18 точки. Така е подобрен предишният национален рекорд, поставен през 1984 година. Елитният екземпляр е част от Национална трофейна изложба, която може да се види в Панаира. Тя събира най-добрите постижения от последните два сезона, съобщиха от Съюза на ловците и риболовците в България.

Експонати на 66 фирми са показани на „Природа, Лов, Риболов 2017“. Тя предлага много по-богат избор, тъй като участниците са с 25% повече от миналата година, а ангажираните площи – със 76%. Демонстрира се широк спектър оборудванелодки, високо проходими превозни средства (АТВ и УТВ), оръжия, муниции, въдици, макари, примамки, облекло, обувки, аксесоари, оптически и навигационни уреди. Държавните горски предприятия показват условията за ловен, риболовен и екотуризъм, които създават.

Луксозни и много скъпи принадлежности за ловци са сред изненадите на изложбата. Експозиция на ножове с инкрустации от злато грабва погледа с красива изработка и с цени, надхвърлящи 4500 лева. По щандовете може да се намерят още много разновидности на ножове за лов, риболов, туризъм.

panair_plovdiv_lov_ribolov_2017 (3)_resizeЛюбителите на лова ще наблюдават демонстрации на уреди за привличане на дивеч, ще се упражняват в стрелба с лък и въздушна пушка. Риболовците ще могат да подобрят уменията си на специален видео тренажор.

Риболовно състезание за деца до 12-годишна възраст ще се проведе на Гребния канал на 1 април от 9 часа. Същия ден в Панаира ще се състои детският празникЛесовъд за един денот 11 до 13 часа. Интерактивни игри и куизшоу ще помогнат на малките състезатели да опознаят природата.

Едновременно сПрирода, Лов, Риболовстартираха Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари Цветна пролет 2017“ и Изложбата на общините, в която се представят забележителности и туристически маршрути. Трите прояви са част от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, които ще продължат до 2 април и включват още: Европейски панаир на предприятия и кооперации от социалната икономика (от 30 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 31 март), киноложки изложби (от 1 април).

Посетителите имат шанс да получат някоя от следните награди: бинокъл, мач въдица и макара с преден аванс, ловна чанта, спасителна жилетка на известни марки. Подаръците са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в последния ден.

Изложенията са отворени от 9.00 до 18.00 ч., в неделядо 14 часа. Билетът за всички прояви струва 3 лева, а за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 2 лева.


image0 (9K)