Позиция на СНЦ “Училищно настоятелство при СУ “Максим Горки”

Използването на името на СУ “Максим Горки” – Стара Загора, като инструмент за печелене на гласове в предизборните битки, е признак на гражданска и политическа незрялост. Ние, членовете на СНЦ “Училищно настоятелство при СУ “Максим Горки”, призоваваме участниците в предизборната битка за 44-то Народно събрание в 27-и Старозагорски МИР да не петнят името на първото езиково училище в Стара Загора. Това вреди на училището, на учениците, на педагозите и служителите, на родителите, на Стара Загора и региона.

Всеки гражданин на Република България има право на политически симпатии и убеждения. Но образователните институции не са мястото за тяхното демонстриране. Учебните заведения са място за получаване на знания и компетенции.

Всяко недоволство, свързано с работата на директор, учители, непедагогически персонал и членове на настоятелството, не се решава в предизборни битки и дебати, а със сигнали до компетентните институции, имащи право да извършват проверки и налагат наказания, ако има извършени нарушения. Недоволните трябва да знаят кои са тези институции…

“Висотата на културата винаги се намира в пряка зависимост от любовта към труда…” е казал Максим Горки и тази мисъл на великия руски писател е девиз на Средно училище “Максим Горки” – Стара Загора.

Така че потрудете се да си спечелите гласовете, дами и господа политици, ако искате да станете членове на 44-ото Народно събрание. Потрудете се и всички останали, които се опитвате да очерните името на СУ “Максим Горки”, което тази година става на 55 години. И оставете всички, които се опитват да направят нещо за това училище, да го направят. Вашият прът в колелата само затруднява движението по пътя, по който сме поели, но не е в състояние да ни отклони или откаже от него.


image0 (9K)