Поздрав от директора на Гимназията по електротехника в Стара Загора „Георги Раковски“

Инж. Даниела Пашова, директор на Професионалната гимназия по електротехника и технологии „Георги Раковски“ в Стара Загора, поздравява всички свои колеги и ученици – бивши и настоящи, както и целия екип на училището:

Уважаеми колеги, скъпи ученици, драги служители, родители, бивши преподаватели,

Днес, 14 април, честваме патронния празник на нашето училище ПГЕТ „Георги С. Раковски“!

Преди 200 години се ражда Георги С. Раковски, който оставя диря в историята на страната ни, а ние, неговите наследници, следваме светлия му пример с усърдие и идеен размах.

Както ЗАРАТА писа: Професионалната гимназия по електротехника в Стара Загора “Георги Раковски” отбелязва 200 години от рождението на патрона си

Честит празник на ПГЕТ „Г. С. Раковски“! Честита 200-годишнина от рождението на нашия училищен патрон Георги С. Раковски!

Да имаме за патрон именития българин е не само повод за гордост, но и отговорност към историята, града ни, всички възпитаници на училището. По негов пример се стараем да подпомагаме изграждането на ярки личности в училищната среда, да се справяме с трудностите, пред които съвременният свят ни изправя.

Достойното минало на училището е свързано с традиции и доказали се професионалисти за развитие на образованието. Настоящето и бъдещето ни се градят на желанието и усилията ни да съхраним духа на идеолога на националноосвободителното движение, трудейки се да превърнем училището в място, където младите хора да получат знания и практически умения, и да изградят увереността да правят самостоятелен избор за своята бъдеща реализация. Всички колеги полагаме усилия в един непрестанен процес на самоусъвършенстване, който да предадем към нашите ученици. Подкрепяме старанието им да бъдат иновативни, да демонстрират знанията и уменията си, така че да излязат от ученическата скамейка като горди и достойни млади хора.
Във времена като сегашното, изпълнено с трудности и неизвестни, ние като колектив, учениците ни, в ролята на младите будни хора на България, родителите, които не спряхте да ни подкрепяте, имаме повод за гордост, да бъдем част от историята на ПГЕТ „Г. С. Раковски“.

Пожелавам на всички ви здраве, постигнати успехи и нестихващ стремеж към усъвършенстване! Честит празник!

инж. Даниела Пашова


image0 (9K)