Пожелание на годината: Бойко Борисов да изпревари Тодор Живков! Кой му го каза – вижте!

„Той пише история. Три пъти е министър-председател на България, неговата партия спечели всички избори, с изключение на последните президентски, в последните 10 г. Това е едно постижение, което почти никой друг не е имал в модерната история на България“, казва Плевнелиев.

[ad id=“263680″]

„Аз му го пожелавам от все сърце. Това е политически инстинкт. Много е трудно да си министър-председател в България. Много е трудно в тази отровна среда, в която всички ние работим – ниско доверие на гражданите към политиците и институциите, усещането на българите, че по-скоро всеки един сам по себе си трябва да се спаси, липсата на колективно усилие и общопризнати приоритети, около които всички да се обединим. Много е трудно, и от тази гледна точка всички ние трябва да разберем министър-председателя. Неговото политическо дълголетие се дължи на неговия политически инстинкт да реже веднага. Той реже – ако има проблем, се действа на секундата. Това може би невинаги е справедливо. Но ще ви кажа обратния вариант – ако той замиташе проблеми, ако не действаше веднага, това щеше да задълбочи проблемите и те да станат много по-големи“, казва Плевнелиев в интервю за 24 часа.

[ad id=“225664″]

И ако се чудите кой ще обедини иначе разединеното дясно, Плевнелиев казва още: „Има очакване, че може би аз съм единственият, който би могъл да обедини разединеното дясно, на което за съжаление му отива толкова много да бъде разделено, разпарчетосано. Десните лидери не научиха нищо от историята на България. Повече от 25 г. – его, разделение, на инат. Да, вярно е, че т.нар. градска десница – стотици хиляди български граждани останаха непредставени заради абсолютно безобразните действия на лидерите вдясно. За съжаление. Казвам го най-отговорно.“

http://BNews.bg


image0 (9K)