Пожарът в Пловдив не е овладян, евакуираха хората от района

Пожарът в Пловдив все още не е овладян. Наложи се хората в района да бъдат евакуирани.

Горят тютюневите складове на улица „Иван Вазов“, съобщи „Фокус“. Както ЗАРАТА вече съобщи, с огнената стихия се борят екипите на десет противопожарни автомобила.

Районът е отцепен от полицията. До момента няма информация за пострадали. Огънят е обхванал покривната конструкция на две от сградите и продължава да се разраства.

Десетки жители на града са се събрали там. Това обаче създава риск за тяхната безопасност, коментират експерти. Районът на пожара е силно задимен. Във въздуха се носят сажди и силна миризма.

„Гасенето на пламъците продължава и към настоящия момент. Пожарните екипи полагат неимоверни усилия да овладеят критичната ситуация“. Това коментира говорителят на Районна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пловдив. „Очаква се нанесените щети да са значителни“, добави той.

Все още не е ясна причината за възникването на пожара в тютюневите складове. Той вече е обхванал три от тях. Гасенето на пламъците продължава. Огънят в тютюневия склад на ъгъла на „Иван Вазов“ и „Екзарх Йосиф“ се е прехвърлил на съседната сграда, в която се помещава спортен комплекс. След това пламъците са се разпространили и върху покрива на съседния изоставен склад.


image0 (9K)