Под натиска на общественото мнение: Турчин, който ударил непозната жена с къси панталонки, влиза в затвора

В Турция осъдиха мъж, който нападнал непозната жена в автобус от градския транспорт. Тя го ядосала, защото носела къси панталонки.

Съд в Истанбул реши, че Абдулах Чакъроглу ще „лежи“ 3 години и 10 месеца в затвора, съобщава вестник „Хюриет”. На 12 септември 2016 година в автобус от градския транспорт на мегаполиса той ударил жената, която се оказало, че е медицинска сестра. Тя била облечена с шорти, което се сторило „неприемливо“ на мюсюлманина Чакъроглу.

[ad id=“218548″]

Потърпевшата подала жалба в полицията и нападателят бил задържан, но местен съд го освободил. Нападението обаче било записано от охранителна камера в автобуса. Когато медиите в южната ни съседка разпространиха видеозаписа, в Турция се надигна вълна от обществено възмущение. Тогава Чакъроглу отново беше задържан, след което беше осъден.

[ad id=“232523″]

Жени с къси панталони стават често обект на сексистки атаки в Турция. „Хюриет“ пише, че съседи на жена от Анкара се оплакали на домоуправителя. Те я „натополи“ , че носи къси панталони, когато си е у дома.

„Работещите в отсрещната сграда, хора от близка къща и синът на съседа ми постоянно ме следят. Обиждат ме в дома ми, в който живея от около година. Сега се оплакаха от мен на домоуправителя. Той ме предупреди да държа щорите спуснати за мое добро“, цитира „Хюриет“ разказа на жената.


image0 (9K)