Подробности от Стара Загора за намушканото във влака момиче

Виктория все още е в университетска болница, днес се очаква да ѝ се направят още операции. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Георги Арабаджиев във връзка с намушканото 21-годишно момиче Виктория.

„Момичето имаше и сериозна психическа травма. Тази сутрин е добре, в стабилно състояние, чувства се много по-комфортно от вчера“, заяви той.   „Има 4 наранявания – едното е на главата, но не прониква до мозъка, другото е в гръдния кош – острието е проникнало между ребрата, има наранявания на дясно бедро и порезна рана на дланта и увредени сухожилия. Всички удари са нанесени с остър предмет“, каза още доктор Арабаджиев.

Намушкано момиче във влака

Случаят коментира и старши комисар Стоян Стоянов – директор на полицията в Стара Загора: „Задържали сме извършителят. Гражданин, който е бил в същия вагон е видял какво се случва, намесил се е и е задържал виновника“, каза той.    „В купето са били само извършителят и потърпевшата. Тепърва се извършват действия за разследване на всички обстоятелства за случая“, заяви още Стоянов.

Окръжният прокурор Дичо Атанасов пък заяви, че виновникът е освидетелстван и настанен в психиатрично заведение: „С оглед на неговото моментно психично състояние е освидетелстван и настанен в психиатрично заведение. Той към този момент не е привлечен към наказателна отговорност“, заяви той.  „По случая е образувано досъдебно производство. Ако лицето се окаже вменяемо, ще бъде привлечено към наказателна отговорност. Към момента е образувано досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител“, завърши Атанасов.


image0 (9K)