Подробности от прокуратурата за починалия от бой мъж в Казанлък

От две до осем години затвор за двамата, пребили от бой 39-годишен мъж в Казанлък.

[ad id=“225664″]
На 9 юни в Казанлък двама мъже, съответно на 55 и на 35 години, влезли в конфликт с 39-годишен мъж. След възникналата свада, двамата на няколко пъти съборили на земята пострадалия, нанесли му множество удари с ръце и крака в областта на гърдите и лицето. Удряли са го и в гърба с тъпата страна на брадва. В резултат на побоя били причинени увреждания, квалифицирани като „средна телесна повреда“ – счупени ребра и счупена лява скула. 39-годишният мъж бил приет в МБАЛ – Казанлък на същия ден на инцидента, впоследствие изписан на 14 юни в добро общо състояние, без опасност за живота.

[ad id=“263680″]
На 16 юни състоянието му се влошило и пострадалият мъж постъпил отново в болницата, където починал. Установено е, че смъртта му е вследствие на нанесените му травматични увреждания, от които е получил двуетапно скъсване на слезката.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 124 от Наказателния кодекс – за причинена смърт при умишлено нанесена телесна повреда. В качеството на обвиняеми са привлечени двамата мъже, които в съучастие помежду си са причинили смъртта на 39-годишния мъж.

[ad id=“237001″]

Спрямо обвиняемите от Окръжна прокуратура – Стара Загора е постановено задържане за срок от 72 часа.

Наказанието, което се предвижда, е “лишаване от свобода” от две до осем години.


image0 (9K)