Подробности за екшъна с преследването на камион през три области, окончателно спрян в района на Стара Загора

Пиян шофьор бяга на няколко пъти от полицейски проверки, сбива се с полицаи, пак се качва на камиона, екскортират го няколко патрулки, блъска и тях и накрая е задържан.

[ad id=“263680″]

Както писа ЗАРАТА вчера, на 3 декември около полунощ се разигра истински екшън с товарен автомобил, тръгнал от магистрала „Тракия“, преминал през Пловдивско и окончателно спрян в района на Стара Загора. Подробности по случая дават от Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Ето какво се е случило като сценарий за филм:

[ad id=“225664″]

На 3.12 около 00.30 часа по автомагистрала „Тракия“, в района на „Троянови врата“, в посока изток се е движел товарен автомобил „Ман – 320“ с бургаска регистрация, който не спира на подаден сигнал със „стоп“ палка на полицейски патрул от ОД на МВР-София. Полицаите съобщават за инцидента на колегите си от Пазарджик и Пловдив. Около 01:20 ч. камионът е спрян за проверка от екип на КАТ Пловдив. Установен е водачът Иван К. на 32 г. От направения тест с Дрегер е отчетено наличието на алкохол в кръвта му.След като видял показанията на устройството, Иван изблъскал единия от полицейските служители, качил се обратно в МАН-а и тръгнал към Стара Загора. Екипът от Пловдив уведомил ОД на МВР-Стара Загора. Товарният автомобил излязъл от автомагистрала „Тракия“ на 10 км преди Чирпан и продължил движението си по второкласния път за Стара Загора.

След това тръгнал към Казанлък. С цел предупреждение на другите участници в движението и предотвратяване настъпване на ПТП, пред камиона карал полицейски патрулен автомобил. Към разклона за с. Хрищени, обл. Стара Загора, товарният автомобила блъска отзад движещата се пред него патрулка. И пак не спира, като с него върви целият екскорт. Движението на автомобилите продължава и към разклона за Змейово Иван предприел обратен завой, при което ударил вдясно втори полицейски автомобил. Камионът е бил окончателно спрян точно там. Направен му е нов тест за алкохол, като му е издаден и талон за медицинско изследване. От анализа на кръвната проба е отчетено наличие на алкохол – 1,5 промила на хиляда.

Освен всичко дотук, Иван К. е нанесъл телесни повреди на четирима служители на ОД на МВР-Стара Загора. Той е задържан за срок до 72 часа.

За нарушаване на правилата за движение по пътищата и умишлено нанасяне на значителни имуществени вреди на два служебни автомобила, които са били в специален режим, за обвиняемия Наказателният кодекс предвижда лишаване от свобода от 1 година до 10 години.

За шофиране след употреба на алкохол над 1,2 промила – лишаване от свобода от 1 година до 3 години и глоба от двеста лева до хиляда лева.

Назначени са съдебно-автотехническа експертиза и съдебно- оценителна експертиза.
По делото предстои изготвяне на заключенията на назначените експертизи и разпити на свидетели.


image0 (9K)