Подписи за излизане от ЕС от името на „Да, България“ събирали измамници

 Сигнали, че измамници събират подписи за излизане на България от Европейския съюз от името на „Да, България“ са постъпили от симпатизанти на „Да, България“ , съобщи  пресцентъра на ДаБГ, цитиран от offnews.bg

„Поредното активно мероприятие започна, след като днес Върховният административен съд (ВАС) отхвърли като недопустими жалбите срещу регистрацията на коалиция “Движение Да България” за парламентарните избори“. Тези измамници са част от схемата с фалшивите жалби, чието съдържание е обида към българските институции“, посочиха оттам.

„Наясно сме, че тези атаки няма да спрат. Това няма да ни спре. “Да, България!” ще бъде в следващия парламент“, категорични са те.

Три жалби бяха подадени срещу „Да, България“, за да ѝ попречат да се регистрира като партия за изборите. Жалбите по-късно бяха оттеглени, но заради тях партията не може да се регистрира в ЦИК и да се яви самостоятелно на изборите.

За да излезе от ситуацията, партията на Христо Иванов реши да се яви в коалиция със Зелените и ДЕОС, носейки името коалиция „Да, България“.


image0 (9K)