Подпаленият хлебар се ядоса: Пускам самуна по 30 стотинки

Подпаленият за пети път снощи дистрибутор на хляб Веселин Илчев обяви, че ще пусне насъщния за 30 стотинки, за да докаже на тези, които го натискат, че може да им се противопостави и не го е страх от заплахите им. „Писна ми от извиване на ръцете. Няма да се дам на шайката идиоти, които искат да ме издухат от пазара“, заяви той.

Един от бусовете му, паркиран в базата на фирмата, пламна снощи около 19 часа. Според първоначалният оглед на пожарникарския екип става въпрос за умишлен палеж, ако се съди от мястото, от където е тръгнал огъня във возилото – предния отсек на предния капак. Тепърва обаче ще се прави химичен анализ, за да се докаже дали има запалителни течности. Всички камиони и бусове на фирмата са дизелови, посочи собственикът им Веселин Илчев. Той не допуска и 1 % възможност да става въпрос за искра поради техническа неизправност и казва, че в пламването на буса му точно вчера няма нищо случайно.

„Точно вчера пуснах нов вид хляб в Свиленград и Любимец. Така нареченият „селски хляб“ е по наша рецепта, в основата й са съставките и технологията на нашите баби. Този хляб е по-скъп, продавам го по лев и пак много се харесва от хората и върви на пазара. Толкова се радвах през деня, а вечерта ме „сюрпризираха“ отново с палеж. Това е пета моя кола, която е подпалена, откакто стъпих на пазара в Хасково“, казва Веселин Илчев. Според него ранния час -малко преди 19 часа, когато возилото му пламва, също не е случаен. В района на тази индустриална зона вече е спокойно по това време на денонощието, хората са приключили работа и са си тръгнали. Освен това базата му се намира в близост до гората, а от другата страна има складове на друга фирма.

Освен това подпаленият бус е бил паркиран до канал, така че подпалвачът е имал удобно прикритие. В базата на Илчев няма пазач, но има видеонаблюдение. Той обаче се съмнява, че злосторникът ще бъде заловен чрез камерите, тъй като каналът може да му е послужил за добро прикритие. „Още преди седмици бях предупреден, че съм поръчан за 3000 лева. Очаквах побой или нещо такова, защото това са малко пари за убийство. Бях се подготвил за това, но не очаквах отново палеж, честно казано, защото вече стана банално.“ Илчев е категоричен, че няма да отстъпи на хлебарската мафия в региона, въпреки заплахите.

„Преди да стъпя в Хасково, хлябът беше един лев. Пуснах по-евтин бял хляб и ги заболя, защото и останалите трябваше да свалят цената. После пуснах и по-скъп вид и пак ги заболя. Познавам бизнеса на дланта на ръката си, обичам работата си и няма да мръдна от пазара в Хасково. Само малко ми е тъжно, че виждам хората да ме подкрепят по сайтовете и форумите, но само на думи, не усещам реална подкрепа. Аз мога да развия бизнеса си навсякъде, все още съм на такава възраст, че всички възможности са пред мен, не ме мързи. Обаче няма да го направя, отказвам да се поддам на страха. Ако го направя, значи предавам младите хора, които искат да работят честно в родината си“, каза още Веселин Илчев.


image0 (9K)