Подмладяват Блатечки като Робърт Де Ниро

Фенките на Асен Блатечки отново ще могат да го видят като младо момче, каквото беше в началото на кариерата си и то не в негови стари записи, а в чисто новия сериал на Нова тв „Ягодова луна”.

Родната екшън звезда, който има централна роля в продукцията, е подмладен поне с 20 години, благодарение на компютърна технология, каквато се използва за първи път в България. Със същите средства бяха свалени доста години и от лицето на неговия колега Робърт Де Ниро във филма на Мартин Скорсезе „Ирландецът”.

Поводът за подмладяването на Блатечки в сериала не е суета или нужда от натрупване на допълнителна фенска маса в активите на звездата, а фактът, че историята в новия сериал често се връща към минали събития и представя героите в младежките им години. За да изглежда всичко максимално автентично, се наложило да се търси помощта на новите технологии. Така се стигнало до идеята Блатечки да бъде подложен на същата компютърна обработка, на която преди него е подлагано лицето и на големия Робърт де Ниро.

„Моля ви, не ни сравнявайте със Скорсезе”, застрахова продукцията сценаристката Милена Фучеджиева, намеквайки, че ефектът в „Ягодова луна” не е точно като в „Ирландецът”. Така или иначе технологията за България е напълно новаторска и дава възможност зрителите отново да видят любими свои артисти във вида, в който ги познават от „едно време”. Освен Блатечки, това са още Стефка Янорова, Невена Бозукова, Христо Мутафчиев и др.

Самият сериал се фокусира върху живота на пожарникарите, което също допринася за определянето му като новаторски, тъй като за първи път в България тази тема заляга в основите на тв продукция. По време на снимките актьорите са ползвали автентичните костюми и екипировка, с които работят служителите в Софийската пожарна, а Блатечки в ролята на шеф на учреждението е бил в личната униформа на директора. Екипировката тежи над 25 килограма.

В продукцията са ангажирани някои от най-популярните лица в България от поколението на Блатечки, както и от съвсем новите актьори, които тепърва ще градят кариера. Една от тях е Радина Боршош в ролята на дъщерята на героя на Блатечки. Нейната героиня почти не познава баща си, но по стечение на обстоятелствата се налага за заживее с него. Тя попада в любовен триъгълник. От едната страна е Александър Сано – добро момче, пожарникар, отгледан от майка си, тъй като баща му е починал през 1989 г. Той е добре възпитан, принципен и високо морален младеж. От другата страна е героят на Димо Алексиев – разглезено момче, което е свикнало баща му – милионер, да го измъква от всяка каша, в която се забърква. Ролята на бащата се изпълнява от Христо Мутафчиев.

Друго младо и особено блестящо присъствие в продукцията, освен Радина, е на Рая Пеева, която влиза в пряка конкуренция с официалната си половинка Явор Бахаров (който има централна роля в сериала на Би Ти Ви „Съни бийч”). Героинята й е амбициозна журналистка, готова да премине всякакви морални ограничения, за да постигне успех. Майка ѝ е Стефка Янорова, чиято героиня изглежда ще се окаже омъжена за героя на Деян Донков.

„Ягодова луна” тръгва на 25 февруари от 22 часа, но този вторник Нова тв показа ексклузивно кадри от него пред отбрана публика. В сериала първи опити като актьор прави футболистът Ваня Даферович. Той играе пожарникар. „Благодаря на Нова тв, че все още ме кани в свои предавания, макар да съм изтъркано лице! Това е като в футбола – колкото и да си некадърен, ако си в добър отбор, все ще ритнеш топката”. Това каза сървайвърът по повод своето представяне, показвайки завидно чувство за хумор.

В продукцията е ангажирана голяма част от екипа на друг популярен сериал на Нова тв – „Пътят на честта”. Това са сценаристките Милена Фучеджиева и Елена Иванова, режисьорът Зоран Петровски (другият режисьор е Димитър Гочев, а оператор е синът му Радослав), актьорът Ивайло Захариев и др., пише Уикенд.


image0 (9K)