Подготвят глоби и санкции за Великобритания

На Великобритания може да бъдат наложени глоби и да бъде прекратен преференциалният й достъп до единния европейски пазар. Това може да стане, ако управляващите в Лондон нарушат условията на сделката за отношенията си с Европейския съюз. Тя би трябвало да влезе в сила след Брекзит.

Предупреждението дойде от Европейската комисия по време на презентация, показана на дипломати от Европейския съюз, информира offnews.bg.

Еврокомисията обяви, че Европейският съюз настоява бъдещите му отношения с Обединеното кралство да се ръководят от „ефективни договорености за управление, надзор, прилагане и преглед“ на клаузите на сделката за Брекзит.

Брюксел иска гаранции от страна на властите в Лондон, че ще се съобразяват с европейските регулации за опазване на природата, социалните въпроси и конкуренцията.

А посланията от Острова не са окуражаващи. Преди дни британският финансов министър Саджид Джавид, че страната му няма да се съобразява с правилата на Европейския съюз. Очаква се Великобритания да напусне Евросъюза на 31 януари.


image0 (9K)