Подготвят важно решение за българите в САЩ

Ограничаване на броя на легалните имигранти в САЩ, сред които и на българите, подготвят управляващите във Вашингтон.

Предвижда се да бъде ограничен броят на „зелените карти“, които се издават. Тези документи дават правото на българите и на другите чужденци правото на постоянно жителство в Съединените щати. Притежателят на „зелена карта“ получава права, които са почти равни на тези, които имат американските граждани.

Сега двама сенатори от Републиканската партия на президента Доналд Тръмп предлагат ограничаване на броя на „зелените карти“, които се издават всяка година. Сенаторите Том Котън от щата Арканзас и Дейвид Пърдю от Джорджия са подготвили законопроект. Той предвижда орязване на „зелените карти“ от 1 милион на 500 000.

Котън подчерта, че проблеми като незаконната имиграция и сигурността по границите са важни, но страната трябва да отговори на влиянието, което оказва законната имиграция върху работните места в САЩ.

Сега ние имаме законна имиграционна система, която не работи в полза на американските работници„, поясни сенаторът.

Котън е един от първите и най-лоялни поддръжници на Тръмп в Конгреса. Законопроектът предвижда намаляване на легалната имиграция с 40% през първата година и с 50% за период от 10 години.


image0 (9K)