Подаръци за първолаците в Стара Загора от кмета и от ФК „Берое“

Училищата и детските градини в Стара Загора са в готовност за 15 септември и за новата учебна 2017/2018 година.

[ad id=“238430″]

Всички първокласници в Стара Загора ще получат книжка с приказки и поздрав от кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, с пожелание за успешен старт и ползотворна учебна година. Тази година за първи път училищния праг ще прекрачат 1511 ученици в първи клас, разпределени в 70 паралелки.

От Футболен клуб „Берое“ ще зарадват малчуганите с по 2 футболни топки за всяка паралелка I клас и тетрадка с постиженията на отбора.

[ad id=“226585″]

Общо 14 457 ученици ще започнат новата учебна 2017/2018 година, които ще учат в 653 паралелки, разпределени в 33 училища (8 в селата).

Учебниците и помагалата за децата от подготвителните групи и  до 7 клас са безплатни, съобщи Пенка Чавдарова, началник на общинския отдел „Образование“. Общо 4417 са децата, посещаващи 27-те детски градини в общината, от които 1103 са в 1-ва група, уточни тя.

Осигурен е три вида транспорт за учениците – специализиран, собствен и по транспортната схема – организиран.

По Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Стара Загора, с финансиране по ОП „Регионално  развитие“, предстоят ремонти на ЕГ „Р. Ролан“, СУ „Иван Вазов“, IX-то ОУ, СУ „Железник“, и детските градини № 1 и № 52. Детска градина №2 ще бъде ремонтирана със средства  от капиталовата програма на общината.

С финансиране по ОП „Региони в растеж“ се ремонтират Търговската гимназия и Професионалната гимназия по ветеринарна медицина. Ремонтните дейности трябва да приключат за 90 дни.

Извършени са ремонти и за сметка на собствените бюджети в учебните заведения и детски градини.


image0 (9K)