Подадоха сигнал за сметище в източната дъга на околовръстното шосе на Стара Загора

Информационен бюлетин на Горещ телефон за сигнали на Община Стара Загора 30 ноември – 2 декември 2018 година

На безплатния Горещ телефон на Община Стара Загора – 0800 157 37, от 26 до 29 ноември, са отчетени близо 80 сигнала. Граждани са информирали за над 30 неправилно паркирани МПС в града.

Извършена е проверка по сигнал за образувано сметище в източната дъга на околовръстното шосе на Стара Загора. Установено е, че отсечката е част от републиканската пътна мрежа, а прилежащите терени са в компетенцията на областната пътна агенция.

Акт за установяване на административно нарушение е наложен на група старозагорци, по подаден от съсед сигнал, във връзка със събрана и запалена от тях листна маса, пред блок №1 на ул. „В. Верешчагин“, в кв. „Самара – 1“.

За бездомни кучета е съобщено около Съдебната палата и в кв. „Железник“. Информацията е насочена към Общински приют за безстопанствени животни. Мъж от кв. „Лозенец“, собственик на куче, порода „Каракачанска овчарка“, е подал сигнал, че животното се е откъснало от синджира, с който е било вързано, и е ухапало съпругата му.

Констативен протокол с предписание е съставен на търговски обект заради непочистване на скреж пред входа на магазин на бул. „Цар Симеон Велики“, довело до инцидент с подхлъзнала се жена.

Сигнали са получени за силен шум от строителни дейности в жилищни сгради, както и силна музика, идваща от ледената пързалка в района на Плувния басейн.

След получени обаждания на Горещия телефон е извършен ремонт на улично осветление, светофарни уредби, паркомати. Отстранени са изсъхнали и паднали клони от дървета.

Община Стара Загора е отреагирала на сигналите, за които има правомощия, а останалите са насочени към компетентните органи. На гражданите е върната обратна информация.


image0 (9K)