Подадоха жалба срещу Каракачанов за „циганите са станали изключително нагли“

В Комисията за защита от дискриминация е получена жалба срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Поводът за жалбата е изказването на Каракачанов, направено в село Войводиново и свързано със събитията там. Жалбата е изпратена от Сдружение „Единство“ – Хасково, съобщиха от комисията.

Припомняме, че вчера военният министър пристигна в пловдивското село, където на Богоявление двама братя от ромски произход пребиха жестоко 33-годишния снайперист от Специалните части Валентин Димов.

Каракачановсе разпени и заяви пред журналисти, че „циганите са станали изключително нагли“ и „трябва да се направи цялостна програма за решаване на този цигански въпрос“, която според него трябва да съдържа „тотално обвързване на социалните помощи с образование и с труд“, както и трудово-образователна повинност.

Заради тези думи на Красимир Каракачанов от Сдружение „Единство“ – Хасково са подали жалбата.

Днес стана ясно още, че двамата побойници от Войводиново са били на път да бъдат осъдени по бързата процедура и за броени дни да бъдат пратени, където им е мястото. Вицепремиерът, който внезапно разбра, че ”циганите са много нагли вече”, лично се е намесил и разпоредил делото да бъде водено по обичайния ред. Буквално си е издействал време за популяризиране на ”напрежението” в селото и участие на активисти на ВМРО по студията.

Това написа в профила си във Фейсбук Весислава Танчева.


image0 (9K)