Погребват заедно 5-годишната Йоана, брат ѝ Ники, баба им и дядо им

Ден на траур е обявен днес в община Твърдица в памет на четирите жертви на жестоката катастрофа в Прохода на Републиката – Хаинбоаз преди два дни, както вече ЗАРАТА писа.

Задържаният шофьор на другата кола в инцидента – украинският гражданин Виктор Кулчу получи постоянна мярка за задържане под стража. Беше му повдигнато и обвинение.

Погребението на жертвите е днес. По желание на родителите, загиналите баба, дядо и двамата им внуци ще бъдат заедно, както са посрещнали смъртта си.

Припомняме, че бившият миньор Николай, съпругата му Татяна и внуците им – 5-годишната Йоана и 15-годишният Николай са пътували от Лясковец към Шивачево.

Загиналите съпрузи са родители на бащата на двете деца. В последно време той бил разделен със съпругата си. Тя си отишла в Лясковец заедно с малкото момиченце, а внукът Николай останал в Шивачево. В голяма част от времето си той бил с баба си и дядо си, тъй като баща му е шофьор на ТИР и често пътувал в Гърция, разказаха местни хора.

Въпреки че родителите на децата били разделени, те запазили добри отношения. Много често братчето и сестричето прекарвали заедно уикендите. По тази причина в петък дядото и бабата пътували до Лясковец, за да вземат и заведат Йоана в Шивачево.


image0 (9K)