Повече от половината британци вече не искат Брекзит

[ad id=“263680″]

Броят на противниците на излизането на Великобритания от ЕС надхвърля с 10 % броя на привържениците на Брекзит.
Над половината британци, или 51 на сто, биха гласували за оставане в ЕС, а 41 на сто – за напускането му, сочи проучване на социологическата агенция BMG Research, публикувано в събота във в. „Индипендънт“, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Проучването е произведено от 5 до 8 декември с участието на 1400 души. То беше публикувано в момент, когато страната преминава към втората фаза от преговорите за напускане на ЕС, която ще се фокусира върху търговията.

[ad id=“263680″]

В. „Индипендънт“ отбелязва, че предимството на привържениците на оставането в съюза е най-голямото отчетено след референдума през юни миналата година.

Директорът на BMG обаче посочва, че то се дължи на промяна на нагласите на тези, които не са гласували миналата година, а 9 от 10 гласували не са променили възгледите си.

Великобритания трябва да сключи силно търговско споразумение с ЕС след Брекзита и да избегне зависимост от блока, предаде Ройтерс, като цитира интервю на външния министър Борис Джонсън пред в. „Сънди таймс“.

[ad id=“225664″]

Ако не отхвърли европейските закони, Великобритания ще стане васална държава, заявява Джонсън в интервюто.

Правителството трябва да се стреми да се възползва възможно най-много от Брекзита, сключвайки търговски споразумения с други страни, подчерта той.

Тази седмица премиерът Тереза Мей постигна споразумение с ЕС, с което преговорите за Брекзита преминават към обсъждане на търговията и споразумението за прехода.

Но сега тя трябва да обедини силно разединеното си правителство по въпроса какво търговско споразумение Великобритания наистина иска, отбелязва Ройтерс./ Източник: dir.bg

[ad id=“263680″]

 

 


image0 (9K)