Повече от 7 часа 50 пожарникари се бориха с огнената стихия в Студентски град

[ad id=“225664″]

Близо 50 пожарникари и 5 пожарни автомобила са участвали в операцията по гасенето на пожара. Няма пострадали хора, само материални щети.
Т.нар „блок на уравненията“ в Студентски град, който се запали в четвъртък следобед, горя до късно през нощта. Заради огнената стихия се наложи евакуацията и на съседни сгради.

Близо 50 пожарникари с помощта на 5 пожарни автомобила и две механични стълби са били включени в борбата с пожара, която е продължила около седем часа, съобщи bgonair.bg.

[ad id=“263680″]

Пожарът е избухнал в едно от сервизните помещения на т. нар. „блок с уравненията“ в 15:50 часа в четвъртък, а екипите са дошли за около 6 минути.

Пламъците са възникнали първоначално на последния етаж, където най-вероятно е имало късо съединение. Това е мнението на наематели в сградата.

[ad id=“236993″]

Инцидентът е станал на кръстовището на ул. „Академик Жак Натан“ и ул. „8-и декември“. Според очевидци пламъците са обхванали последния етаж на сградата.

По-късно стана ясно, че в сградата са настанени 40 от юношите на футболния отбор на ЦСКА. За щастие момчетата са изведени навреме и не са пострадали. Именно те забелязали пожара.


image0 (9K)