Повече от 1400 заразени с новия коронвирус починаха в съседна Турция

Повече от 1400 души, които са заразени с новия коронвирус, починаха в съседна Турция.

Само вчера 107 души са загубили живота си, съобщи турският здравен министър Фахреттин Коджа. Сред жертвите е и политикът Хайдар Баш – лидер на малка националистическа партия.

Над 65 000 души са заразените в югоизточната ни съседка. Повече от 4000 от тях са били открити вчера. Турското здравно министерство съобщи, че близо 5000 души са излекувани.

Управлението по религиозните дела (Диянет) обяви, че спазването на дневния пост по време на свещения месец Рамазан е задължително за здравите мюсюлмани. Тази година Рамазан започва на 24 април.

Почти 13 000 души, които са се завърнали от чужбина, се намират под карантина, съобщи турският министър на младежта и спорта Мехмед Мухарем Касапоглу. Те са настанени в 84 общежития в 57 области на страната.

Турските авиолинии обявиха, че удължават спирането на международните полети до 20 май, а не до 1 май, както беше обявено първоначално. Компанията уточни, че вътрешните полети остават замразени до 20 април. Авиокомпания „Пегасус“ също предупреди, че отменя всички свои полети от 1 до 15 май.

 


image0 (9K)