Повдигнаха обвинение към единствения задържан във връзка с обирите на банкомати

Районна прокуратура в Дупница повдигна обвинение на единствения задържан при гонката след обира на поредния банкомат. 34- годишният Г. Динев може да получи до 10 години затвор.

Според прокуратурата той е действал като съучастник на останалите трима души – Красимир Йорданов, Кирил Микев и Тодор Богданов, които все още с в неизвестност. Четиримата успели да отмъкнат от офис на банка ДСК ЕАД на ул. „Княз Борис I“ в Сапарева баня 9 хил. лв.

Динев умишлено улеснил противозаконно отнемане на чужда движима вещ, съобщи прокуратурата. Като част от организацията той трябвало да осигури с колата си безпрепятсвено придвижването на друг лек автомобил – марка „БМВ Х5“, с който било извършен обирът.

От прокуратурата уточняват, че обирът станал чрез взривяване на вратата на АТМ – устройство, от което е отнет сейф с касета, пълна с пари.

Динев е задържан с постановление на прокурор в РП-Дупница за срок до 72 часа.

[ad id=“255238″]

Останалите трима, които се издирват, са видени за последно в с. Боснек. Веднага след взрива на банкомата по петите им тръгва полицейски екип, при което започва преследване. Бандитите успяват да избягат, като се отклоняват по дере край близката река. Там те изоставили колата.

В акцията на полицията се включиха близо 250 души жандармерия, хеликоптери, кучета, дори и специализирания отряд за борба с тероризма. Операцията се проведе под ръководството на главния секретар на МВР Младен Маринов.

[ad id=“225664″]

Все още не е ясно дали групата е отговорна за останалите 7 обира на банкомати в София от началото на август досега. При обирите са откраднати повече от 300 хиляди лева.

Източник: offnews.bg


image0 (9K)