Побъркали Сергей Антонов в затвора, тровели го официално

Известен турски журналист предупреждава София няколко месеца преди арестите в Рим, че ще бъдем вкарани в тази афера. Управляващият елит приема с пренебрежение това.

[ad id=“225664″]

„Изминалите 37 години бяха доказателство за това как геополитиката може да унищожи една човешка съдба.“ Това каза по бТВ журналистът Стефан Солаков по повод годишнината от опита за убийство на папа Йоан Павел II на 13 май 1981 година и последвалия съдебен процес срещу българина Сергей Антонов.

„Човекът не е подозирал, че ще стане пионка в световна конспирация“, коментира Солаков, който като журналист участва активно в кампанията в защита на Сергей Антонов, по време на процеса за атентата срещу Папа Йоан Павел II.

[ad id=“263680″]

„Ставаше въпрос за една предварително манипулирана операция на службите „Гладио“ в Западна Европа. По това време имаше протести срещу демократичната власт в тези държави и срещу тях се хвърляха тайни военни организации. Така Мехмед Али Агджа – един беден турски националист, е вкаран в операцията. Той е изваден от затвора от тайните служби, минал е през България, срещал се е контрабандисти от турската мафия на наша територия. Тогава някой в Италия се сеща, че Агджа преди години е отправил призив папата да бъде разстрелян като назидание, наричал го е „копиеносец на войнстващото християнство“. По това време Италия имаше нужда от изпълнител на мокри поръчки и Агджа е нает да стреля срещу папата, но не да го убие“, припомни събитията Солаков.

[ad id=“238430″]

„След това минава една година, през която се ражда българската следа. У нас управляващият елит приемаше с пренебрежение информацията за това. Известен турски журналист ни предупреди няколко месеца преди ареста на Сергей Антонов, че ще бъдем вкарани в тази афера“, подчерта журналистът.

„Българската следа е изграждана не без участието на българи, добави той. Антонов беше атакуван с психотропни вещества в затвора. Там италианските власти са го побъркали. За разлика от случая „Скрипал“, Антонов го тровеха официално. Тъй като накрая беше неадекватен, го пуснаха под домашен арест и тогава се разбра какви поражения е нанесла обработката в затвора на един нормален човек“, заяви Стефан Солаков.

[ad id=“236993″]

„За ареста на Антонов е имало подготовка, а и ролята на папата не е толкова миловидна. Той до последно не казваше, че българите са невинни, а на Агджа му прости“, каза още Стефан Солаков.

Той коментира, че в създаването на българската следа дори е ползван сюжет от книга за Джеймс Бонд.


image0 (9K)