Победа и загуба за баскетболистите на Берое в Румъния

Берое записа победа и загуба в първите си две контроли от предсезонната подготовка на отбора. Срещите бяха играни в румънския град Питещи, а съперник на старозагорци бе местния баскетболен тим на Аргес-Питещи. В първия двубой, провел се на празничния 6-ти септември, Берое отстъпи с 78 на 83. От борът на Любомир Минчев показа потенциал, но в крайна сметка отстъпи пред своя съперник. Адонис Файлър бе най-резултатен за Берое с 15 точки и 6 борби. 14 точки отбеляза капитанът Тихомир Желев, а националът Павел Маринов заби 11 и асистира 6 пъти.

[ad id=“225664″]

Ден по-късно двата отбора отново премериха сили и този път закономерно победата бе на страната на Берое. Старозагорци излязоха пределно мотивирани и спечелиха с 84 на 76 точки. Във втората среща Любомир Минчев не можеше да разчита на Павел Маринов и Джеймс Уайт, които имаха леки травми. За двете контроли в Румъния не пътува и младата надежда Николай Титков, който получи тежка аркада в последната тренировка преди отпътуването на отбора.

Подготовката на отбора ще продължи в следващите дни в Стара Загора, а тепърва предстои да бъдат проведени и още няколко подготвителни двубоя преди до началото на новия баскетболен сезон.


image0 (9K)