Плодовете с позитивна енергия според фъншуй

Според китайското изкуство за постигане на хармония в живота фъншуй, плодовете имат силна енергия, от която всеки може да се възползва. Поставени у дома като свеж плод, картина, носени под формата на аксесоари.

Вижте с кои да се заобикаляте по-често.

Праскови – символизират любовта

Те са един от най-популярните фрути символи във фъншуй. Смята се, че прасковата е символ на безсмъртието, здравето, богатството, дълголетието и изобилието. Но също така се приема и като символ на любовта и брака. За прасковените цветчета също се смята, че носят радост, любов и късмет. Не на последно място, прасковите ни осигуряват калий, калций, магнезий, витамини А, К, С, затова е хубаво да ги хапваме по-често в сезона им.

Грозде за изобилие

Винаги когато сезонът позволява, поставете във фруктиерата и грозде. Според фъншуй, то символизира материално богатство, успех, който идва в близко бъдеще, а ако вече е постигнат, да бъде запазен. Освен това, за гроздето се смята, че носи късмет и плодородие. Може да го срещнете и под формата на красиви висулки за колие, гривна. Не бива да забравяме, че редовната му консумация ни осигурява фосфор, калий, калций, витамини.

Ябълки – мир

Ябълките са плодовете, които винаги се свързват с доброто здраве, заради тяхната полезност. Богати са на фибри, пектин, витамини и минерали, полезни за здравето на сърцето и храносмилателната система. Във фъншуй тези плодове се свързват с мира, хармонията в дома, особено червените.

Ананас за късмет

Един от най-вкусните плодове, спомагащ за изгарянето на излишните мазнини също се е превърнал в популярен традиционен фъншуй символ на богатство и просперитет.

Портокали – освежават и прочистват

Ароматът на портокали винаги действа положително на нашите енергийни нива, толкова е свеж, дори прочистващ. Според фъншуй, техният цвят носи топла, хубава енергия. Хубаво е ако имаме възможност в дома си да поставим във фруктиера 9 портокала за късмет. Освен тях мандарините и лаймът също се смятат за плодове, които привличат благоденствие.

az-jenata.bg

 


image0 (9K)