Пловдив изтръпна от отвратително блудство на военен с две момиченца и собствения си син

Военен е оказал сексуално насилие на две деца. Блудството е извършвано върху малките и заедно, и поотделно, като е включван и синът на насилника – дете с увреждания, пише БЛИЦ.

Семейството, на което са децата, е живяло с насилника в един вход на блок. Техните семейства са имали приятелски отношения и връзки, често са оставяли децата ту при едното, ту при другото семейство, а понякога сам ги е гледал и уличеният военен.

[ad id=“263680″]

В момента, в който са пораснали достатъчно момиченцата – на 8 и на 11 години, развратният комшия започнал блудствени действия с тях.

Най-ужасното обаче тепърва предстои да ви разкажем: Насилникът имал и свое дете – момче с увреждания. За да накара двете момиченца да правят каквото той иска, мъжът съблякъл собственото си момченце, като казал, че това са най-нормалните неща на света и че момиченцата могат да „си играят“ с детето с увреждания. Така, по думите му, общували възрастни и деца.

Тази потресаваща информация съобщи на пресконференция Милена Кадиева от фондация „Джендър алтернативи“. Вече има жалба по случая, депозирана в прокуратурата, образувано е досъдебно производство.

[ad id=“225664″]

Проблемът е, че този насилник е военен и е човек с доста връзки, контакти, положение и име в обществото и когато се прави проверка по този казус, ще е неговата дума, срещу тази на децата, коментират случая юристи.

Родителите на жертвите се страхуват от реакцията на насилника, неговите близки и колеги, те вече обмислят напускане на дома си и на населеното място. От една страна чисто емоционално, за да спре травмата, която е причинена на децата и защото искат изцяло да се прекъсне контактът между тях и насилника, за да не се опита той да им въздейства, да ги плаши или притесни. Родителите на момиченцата са ужасно стресирани и не искат никога повече децата им  да говорят по тези въпроси .

Със случая се занимава и Военна прокуратура. Уточняваме, че военният, когото разследват, не е от Пловдив.

От фондация „Джендър Алтернативи“ стартират проект на тема „Иновативни решения за подпомагане на жертвите на сексуално насилие“. По него те ще създадат Център за жертви на сексуално насилие“ в Пловдив. По проекта с жертвите ще работят юристи, психолози и социални работници. Проектът стартира от октомври и ще продължи шест месеца, финансиран е от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, после ще се подпомага със средства от швейцарската фондация „Оук“ до средата на 2020 година.

 


image0 (9K)