Пловдивски военен блудствал с малолетните дъщери на приятелско семейство

Военен от Пловдив е блудствал с двете малолетни дъщери на свои приятели и съседи. Момиченцата са едва на 8 и 11 години.
Потресаващият случай беше разкрит от управителя на фондация „Джендър алтернативи” Милена Кадиева, която представи проект за борба със сексуалното насилие, пише dir.bg

Семейството с насилените деца живеело на първия етаж в блок в близко до Пловдив село, а военният имал апартамент на горния етаж. Двете семейства били много близки, често някой от възрастните гледал всички деца.

Военният се възползвал от доверието на момиченцата и в един от случаите, когато трябвало да се грижи за тях в дома си, ги накарал да се съблекат. Той има син с увреждане и за да им покаже, че това, което иска от тях, е нормално – съблякъл и него. Казал, че това са „нормални отношения между възрастни и деца“. После блудствал с дъщерите на съседите си.

За действията му се разбрало, след като една от тях разказала на родителите. Те се надяват вината му да бъде доказана и той да бъде осъден. Със случая вече са се заели полицията и прокуратурата, информирани са и социалните служби.
Повече информация за насилника обаче не беше обявена.

[ad id=“263680″]

За последната седмица в „Джендър алтернативи“ са подадени 4 сигнала за сексуално посегателство над малолетни, уточни Кадиева. Два са за изнасилване, а другите – за блудство. Жертвите ще бъдат разпитани в специализираната Синя стая в Съдебната палата. За последните 5 ггодини там са дали показания 112 деца, като в 83% от случаите става въпрос за сексуални престъпления.


image0 (9K)