Пловдивски адвокат: Защо никой не показва как живее в изолация семейство в апартамент от крайните квартали

Известният пловдивски адвокат Тодор КРЪСТЕВ и бивш общински съветник за пореден път показа активна гражданска позиция.

Ето какво написа на стената си в социалната мрежа:

„Дават телевизиите напоителни репортажи как карат изолацията българите. Тема е, няма как. Не остана човек в България от публичното пространство, от който да не беше взето интервю от дома му. И ако чужденец трябва да си направи представата за България от тези репортажи ще помисли, че наистина сме Швейцария на Балканите. Богати, подредени къщи, с дворове колкото футболни игрища.

Не знам защо обаче, не се направи интервю с някое семейство, от някой панелен апартамент, независимо в кой град. Апартамент от крайните квартали, в края на града, обикновено на околовръстното. Там където живее средностатистическото българско семейството, с две деца. Живеещи в панелка в две, три стаи, бащата съкратен отвсякъде, майката депресирана и намръщена. Бабата на някой от двамата лежи болна в кухнята.

Търпят я заради пенсията й, с която преживяват, а много често и апартаментчето е нейно. Храната е обикновено макарони, боб или леща. Готви се в големи съдове, за да се храни семейството поне два дни. Парите са разчетени до стотинка, ама буквално. Децата си получават дистанционното обучение през ден, защото имат само един компютър и т.н. и т.н.

Това трябва да се дава. А не Биляна Йотовска и подобни, с три декара двор и поддържана професионално зеленина – двор, чиято ограда само струва, колкото храната на това семейство за две, три години.“

 


image0 (9K)