Плевнелиев се изрепчи на Борисов за Русия

„Мнението на министър-председателя и на политиците е важно, но президентът Плевнелиев не е удобното извинение за липсата на кампания от политически дебати. Не е удобното извинение винаги да се фокусираме върху него. Окей аз не бягам от своята отговорност за всичко, което направих, но моля излезте вие и кажете какво ще свършите.“
Така отговори държавният глава във Велико Търново на упрека на Борисов, че той е влошил отношенията ни с Русия.

„Росен Плевнелиев получи отлични оценки от всички западни лидери, но аз винаги съм му го казвал и в очите, че с поведението си на ястреб влоши леко отношенията с Русия, но през последните няколко месеца след разговорите ми с Путин и Медведев, смятам, че новият президент ще наследи добри отношения и с тях“, каза тази сутрин премиерът.

На така поднесения укор, Плевнелиев отговори, че е изпълнил обещанията, които е поел и е водил страната в европейската посока, като с всяко свое действие е отстоявал проевропейските си позиции. Той призова новите кандидат-президенти да излязат и да кажат какво е тяхното виждане по въпроса и накъде смятат те да водят България.
Държавният глава обаче не коментира кандидатурата на Цецка Цачева. Той информира, че в петък ще направи обръщение към нацията за началото на кампанията по избирането на новия президент.
„Поемайте ясни ангажименти, но внимавайте какво обещавате, защото неслучайно доверието на народа към институциите днес е толкова ниско. То е плод преди всичко на много дадени и неизпълнени обещания.“, посъветва той кандидатите.
Президентът не даде оценка на собствения си мандат, казвайки, че тя ще дойде след време.

Източник – BNews.bg


image0 (9K)