Плевнелиев: Радев действа подмолно, може да навреди на България!

„За Истанбулската конвенция се изсипаха куп лъжи“, заяви президентът (2012 – 2017 г.)

[ad id=“263680″]

„БСП се превръща в антиевропейска партия, твърди президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев, който отчете дейността си една година след края на мандат. За Истанбулската конвенция се изсипаха куп лъжи“, каза той.

Бившият държавен глава отправи остри нападки към президента Румен Радев и БСП. Според него те координирали действията си.

„Радвам се, че България жъне такива успехи на Балканите. Надявам се, че и аз съм допринесъл малко за това. По време на моя мандат непрекъснато повтарях, че границите на Балканите трябва да падат, а не да се местят“, каза Плевнелиев.

„Заявявам най-категорично, нямам никакви намерения да се върна в активната политика и да стана активен политик. Това, че няма да съм активен политик не означава, че няма да съм активен гражданин. Готов съм винаги да давам пресконфенции и да помагам с каквото мога. Проведох много срещи в различни български градове и села, защото съм убеден, че е един президент трябва да продължи да разговаря с хората“, изтъкна Плевнелиев.

Той разкри, че участвал в десетки конференции по икономически теми и по предприемачество. „Искрено се надявам младите хора да остават в България и се стремя да помагам за това. Щастлив съм, че съм част от състава на старейшините по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Гордея се, че съм удостоен с награди на еврейската организация „Шалом“. Аз съм първият президент, който получи награда от висшия мюсюлмански съвет“, похвали се Плевнелиев.

„Гордея се и от създаването на моята фондация. Тя е малка, но действа от сърце. Аз съм едноличен собственик на тази фондация. сложих името и репутацията си зад нея. Работим скромно. Нямаме нито един лев дарение от държавата, частна фирма или чужбина. Фондацията се финансира от мои лични средства, както и от други частни лица. Фондацията се базира на три вълшебни думи – мир, образование и иновации. Искам да работя за развитието на България“, зарече президентът.

„В международен план съм търсен и харесван. Във вътрешен план ще наблюдавам внимателно всички политически процеси и ще бъда активен гражданин, но не и активен политик. С фондацията ще се посветя на мира, на образованието и на иновациите. Изразявам притеснението си от някои действия на президентската институция. Президентът Румен Радев демонстрира двойни стандарти. Той подкрепи санкциите срещу Русия в чужбина, а тук в България непрекъснато ги поставя под съмнение. Двоен стандарт беше демонстриран и по отношение на СЕТА. Президентът действа подмолно, което може да навреди на България“, обвини наследника си на „Дондуков“ 2 Плевнелиев.


image0 (9K)