Плевнелиев пак захапа Радев: Един държавен глава не остава в историята с рейтингите

Казах, че политиката не е на всяка цена. Тя винаги е средство да сме полезни и да постигаме прогрес. Вярвам, че давам малко по-различен пример. Има живот след политиката, той никак не е лош. Това каза президентът Росен Плевнелиев по НТ.

В политиката не е важно как влизаш, а как излизаш.  В една демократична държава никой не бива да се взима насериозно. Има много такива случаи в българската политика. Когато критиката е добронамерена към своя наследник, тя винаги е градивна.

[ad id=“263680″]

Упрекнах Радев, че не взима мнение по Истанбулската конвенция. След това застана против нея. Не съм съгласен с това. Когато има тревоги в обществото, държавният глава не мълчи. След сериозно забавяне, той каза ясно. Редно е да излезе с ясни аргументи.  Притеснява ме липсата на дебати по същество за тази конвенция. Против съм да има референдум и да се прехвърля отговорността на народа, който е подведен. Нагледах се на безотговорни изказвания за конвенцията. Народът е излъган по този въпрос.

Не съм съгласен с Радев, че парламентът действа като нотариат. Вярно е, че той се ползва с ниско доверие на гражданите. Президентът трябва да помогне институциите да се ползват с по-голямо доверие на гражданите. Един държавен глава не остава в историята с рейтингите, каза Плевнелиев по отношение на Румен Радев. Липсва елементарен дебат какво се случва в Русия. Хората и икономиката й избягаха на Запад. Искаме ли да има траен мир в Европа, ако най-силно въоръжената държава окупира съседа си? Ами, ако това се случи в България, кой ще ни защити?  Сега пътувам по света, изнасям лекции.Просветата е важна. Българските политици са длъжници. Ни сме длъжни да просветим народа, а не да го заливаме с лъжи.


image0 (9K)