Плевнелиев неуморим срещу президента Радев: Той е популист и вреди на България!

„Той е лидер на опозицията, бори се за народната любов на всяка цена. Стратегията му е вредна за страната. Руши устоите на българската демокрация“, изреди Росен Плевнелиев поредната си доза критики към действащия държавен глава

[ad id=“225664″]

Президентът (2011 – 2017 г.) Росен Плевнелиев използва почти цялото си телевизионно време в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия, за да критикува държавния глава Румен Радев.

„Той е популист, иска да ни приближи към Русия, да ни отдалечи от ЕС и неговите ценности“, бе основната теза на бившия президент.

„Той е лидер на опозицията, бори се за народната любов на всяка цена. Стратегията му е вредна за страната. Руши устоите на българската демокрация. Не е добре да се води битка между два силни генерали. За мен не са тайна зависимостите на държавния глава от Москва. Ще има много сериозен сблъсък. Орбан не е наш партньор и кумир. Унгария върви по пътя на Ердоган. Там има авторитарна квазидемокрация. Орбан не е наш съюзник, освен по темата миграция“, занарежда бившият държавен глава.

„Санкциите работят. В ЕС санкциите са толкова големи, че са накарали хората и фирмите да преосмислят постъпките си. Трябва много да боли“, коментира Плевнелиев за санкциите срещу Русия.

Той отговори и на въпроси, свързани с състоянието на пътищата. Плевнелиев бе министър на строителството и благоустройството, преди да стане президент.

[ad id=“263680″]

„Подкрепям идеята за пълна ревизия на пътищата. Държавата има процедури, за да си свърши работата. Бизнесът не може да проверява сам себе си. Не може проверяващият качеството да е зависим от строителната фирма“, посочи той.

За оставката на тримата министри заради катастрофата край Своге, коментира следното: „Всеки министър трябва да носи в джоба си оставката. Какво се промени след трагедиите на пътя? Трябва най-после пътната безопасност да се превърне в реалност. Трябва да се санкционират всички по веригата за трагедията край Своге. Когато се управлява народната пара няма какво да се крие. Ако е бил технически проблемът, трябва драстично да промени договора за поддръжка.“

[ad id=“236993″]

„Искам да има резултати, а не само пушилка. Искам осъдени, не искам показни акции“, анализира акциите срещу Арабаджиеви и Миньо Стайков той.


image0 (9K)