Плашещо общо между тримата починали в Благоевград

Черната статистика в Благоевград започна със смъртта на  55-годишния мъж от Банско, който бе транспортиран по спешност в реанимация на МБАЛ Благоевград в четвъртък следобед.

Още при постъпването му в местната болница състоянието му бе тревожно, което наложи спешното му интубиране. Мъжът, който е бивш работник в завод за столове, е имал здравословни проблеми, страдал е от хипертония и имал сърдечни проблеми, уточнява struma.com. В реанимация е показал клинична картина с цялата симптоматика за коронавирус, което наложи и спешното му изследване за вируса. Пробата с бърз тест е положителна, състоянието му се влошаваше  мълниеносно и вчера сутринта той почина. Втората му проба бе отрицателна за вируса, но според специалистите, при една положителна проба и показана симптоматика, те приемат, че пациентът е заразен.

Часове по-късно вчера, издъхна и 73-годишната жена от Горно Драглище, която също бе със съпътстващи хронични заболявания, подпомогнали леталния ѝ изход. Тя разви двустранна пневмония в резултат от заразата с коронавирус.

Тази нощ почина и дъщеря ѝ. 53-годишната жена е страдала с години от астма и имала проблеми с белия дроб, който коронавирусът поразява.

И тримата са издъхнали вследствие на пневмониите, причинени от действието на вируса, който както се оказа е безпощаден към хронично болните.

Майката и дъщерята постъпиха в инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград и бяха добре известно време, но завчера следобед състоянието им рязко се влоши. Дъщерята работила в оптика в София, откъдето се предполага, че е внесла вируса.

С положителна проба е и синът в семейството, фризьорът в Благоевград Данчо, който нямал симптоми, но е оставен под домашна карантина. На всички контактували със семейството са взети проби.

Спокойна е днес обстановката в болницата в Благоевград. До момента 5-има са дали положителни проби, сред които  е и семейството на фризьора.

Трима бяха изписани от Инфекциозно отделение в града, английският турист от Банско бе изписан здрав, пробите на други двама се оказаха отрицателни.


image0 (9K)